Menu

Corona en Dogbite

DEZE REGELS ZIJN NU VERSOEPELD. ONDERSTAANDE  IS MOMENTEEL NIET HELEMAAL MEER VAN TOEPASSING.
WEL ZIJN WIJ NOG AFWACHTEND HOE DE KOMENDE TIJD ZICH ONTWIKKELD.
Dogbite houdt zich aan de maatregelen die momenteel worden gesteld. Ook is afhalen bij ons zonder afspraak niet mogelijk.
Ook rondom de zendingen van onze pakketten kunnen er vertragingen ontstaan. Dit heeft o.a. te maken met de grote goederen / pakketten stroom die momenteel gaande is. Mensen bestellen nu meer via het internet.
Ook hebben de pakketbezorgers hier ook last van.  Sommige DHL punten kunnen plots sluiten, waardoor uw pakket op een ander DHL servicepunt (lokatie) komt dan u heeft gekozen.

SCHERPE CONTROLES SOMMIGE REGIO’S OP SLOT

In de meeste landen waar het virus is opgedoken, heeft de lokale overheid strenge controles ingevoerd om (verdere) verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dit heeft gevolgen voor zendingen naar en vanuit deze landen of streken. De grenscontroles veroorzaken soms lange files, waardoor een zending vertraging kan oplopen. In sommige gebieden zijn de ophaal-, bezorg- en opslagdiensten van alle vervoerders zelfs voor onbepaalde tijd opgeschort.

BEZORGING IN DE BENELUX
DE VERANDERINGEN DICHTBIJ HUIS

In Nederland, België en Luxemburg zijn alle gebieden bereikbaar voor het bezorgen en ophalen van zendingen. Dit zijn de wijzigingen in onze services vanwege het virus.

DHL ServicePoints

In ons DHL ServicePoint netwerk wijzigt er veel; openingen, sluitingen en nieuwe openingstijden. Is een pakje onderweg naar een gesloten locatie, dan proberen we het bij een ander punt af te geven. Pakketten die in een gesloten locatie liggen gaan retour naar de afzender. Check de openingstijden voordat u een DHL punten bezoekt.

Vertragingen naar België

Onze partner bpost heeft achterstand in de bezorging bij consumenten in België. Om dit snel op te lossen vragen wij u om niet meer pakjes dan uw normale volume te versturen. Houd niet essentiële pakketten en grote volume pakketten vast. We verwachten dat de achterstand eind deze week is opgelost.

Bezorgduur in Nederland

Minder contactmomenten tussen DHL punten en bezorgers helpt verspreiding van het virus te voorkomen. Een zending naar of vanaf een DHL ServicePoint kan daardoor een dag langer onderweg zijn. De bezorgduur naar de Waddeneilanden is nu 48 uur, omdat er minder boten varen. Texel bezorgen we nog wel de volgende dag.

EXTRA HYGIËNEMAATREGELEN BIJ BEZORGING
DHL TEKENT VOOR ONTVANGST

Het virus kan zich normaal gesproken niet via pakjes en pallets verspreiden, maar de bezorger en ServicePoint-medewerker zijn zelf wel extra alert op alle hygiënemaatregelen. Voorlopig tekenen wij daarom zelf voor zendingen waarvoor een handtekening vereist is. Dit doen we in het bijzijn van de ontvanger. Ook houden we een gepaste afstand (richtlijn 1,5 meter) en vermijden fysiek contact.

Wij houden u op de hoogte van alle maatregelen. Deze kunnen per dag veranderen.

Blijf gezond!!

Uw Dogbite Team.