Menu
Sitting on the ground. Cute dog is outdoors in the autumn forest at daytime

Heerlijk, de herfst is weer begonnen!

De bomen kleuren steeds meer oranje en de bladeren vallen langzaam van de bomen. Heerlijk om met je hond dan lekker in het bos te wandelen. Tijdens een seizoenswisseling zien we dat veel honden hier weer even aan moeten wennen, zo komen er bijvoorbeeld weer nieuwe geuren vrij. Naast dat honden vanuit nature graag willen snuffelen, zien we ook dat tijdens een seizoenswisseling de hond hier ook een sterkte behoefte voor heeft. Er komen weer verschillende geuren vrij welke de hond graag wil onderzoeken d.m.v. zijn of haar neus. De hond haalt heel veel informatie op door zijn neus te gebruiken, zo verkent hij o.a. zijn omgeving. Voor de hond is het belangrijk dat hij de tijd krijgt om de opgesnuffelde informatie te verwerken en tijd nodig heeft om ook de geuren te onderzoeken. Dit kan soms voor de mens wat langer duren, maar realiseer je dat een hond van al die opgesnuffelde informatie ook best moe kan werken. Laat hem dus lekker de omgeving verkennen met zijn neus!

Houd ook rekening met de teek die zich in deze periode zeker nog kan voordoen. Vaak wordt gedacht dat de teek in deze periode niet of minder actief is, maar dat is helaas niet zo. Controleer je hond tijdens en na de wandeling op teken en verwijder deze met een tekentang. Er zijn genoeg (preventieve) middelen op de markt om teken te weren.

Wist je dat schapenvet met knoflook ook helpt tegen o.a. teken en vlooien? Knoflook bevat de stof alliine, wat een reukloze en werkzame stof is die, als het gegeten wordt, in de bloedbaan terecht komt. Deze stof heeft vervolgens een afwerende en zelfs vernietigende werking op parasieten, hier vallen o.a. vlooien, teken, luizen en mijten onder. Naast de stof alliine, die teken niet lekker vinden, bevat knoflook ook een hoog gehalte aan etherische oliën. Deze oliën dekt de melkzuurgeur van de hond af. Deze geur trekt namelijk de vlooien en teken naar de hond toe, maar doordat de etherische oliën de melkzuurgeur afdekt, zal je hond minder interessant worden voor o.a. de teek. Dit maakt dat schapenvet met knoflook goed kan werken tegen teken en vlooien bij de hond!

Producent in dit blog: