Menu

Waarom is kauwen voor een hond zo belangrijk?
Kauwen is voor iedere hond belangrijk. Vanaf jonge leeftijd ontdekt de hond al de wereld met hun bek. Honden zijn van herkomst roofdieren en hebben van nature een grote kauwbehoefte. Kauwen zorgt voor een blije hond, want tijdens het kauwen wordt er in de hersenen van de hond het gelukshormoon endorfine aangemaakt. Dit hormoon geeft ook het gevoel van rust waardoor de hond zich (beter) kan ontspannen. Kauwen werkt dus ook stress verlagend! Naast dat kauwen ontspannend werkt voor de hond, draagt dit ook bij aan een natuurlijke gebitsreiniging van de hond. Zo dragen natuurlijke kauwsnacks bij aan een gezond gebit. Wanneer de hond lekker aan het kauwen is, maakt de hond zelf collageen aan. Collageen is een stofje in het speeksel wat tandplak kan doen verdwijnen. Naast dat het kauwen zelf tandplak verwijderd, lost het zich dus ook op door het vrijgekomen collageen. Het kauwen op snacks kunnen tandplak en vorming van tandsteen voor een groot deel voorkomen. Tijdens het kauwen op kauwsnacks wordt het tandvlees goed gemasseerd, waardoor zowel het gebit als de conditie van het tandvlees gezond blijft. Naast dat kauwen belangrijk is, is het voor de hond ook nog eens erg lekker! Onze kauwsnacks zijn 100% natuurlijk, zonder enige toevoegingen én met schone lucht gedroogd. Onze snacks zijn dan niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond voor je hond!

Voordelen van natuurlijke kauwsnacks:
– draagt bij aan een gezond gebit van de hond;
– ontspannen hond, door kauwen komt er een gelukshormoon vrij;
– kauwen werkt stress verlagend;
– masseert tandvlees;
– verantwoord en lekker kauwen draagt bij aan de kauwbehoefte van de hond.

Onze hardlopende kauwsnacks zijn de runderoren, runderoren met vlees, kophuid, kophuid platen, konijnenoren met haar, kauwstaven, yakstaven etc. Voor de pups zijn o.a. runderoren, lamsticks, spaghetti en paardenhuid zeer geschikt. Lastig om een keuze te maken? Geen probleem, maak dan gebruik van onze snackfinder! Uiteraard mag er altijd contact met ons worden opgenomen voor overleg, wij denken graag met u mee! Klik hier om naar ons contactformulier te gaan.

Let op: Iedere hond heeft zijn eigen kauwgedrag. Houd daarom altijd je hond in de gaten bij het geven van (kauw)snacks en botten. Zorg daarnaast altijd voor voldoende vers drinkwater voor de hond.