Menu

Voordelen van Zeewier voor honden:

Een van de aquatische voedingsmiddelen die het meeste voordeel hebben voor onze huisdieren is gedroogde zeewier. Het is rijk aan jodium, natuurlijke zouten, aminozuren en een verscheidenheid aan nuttige vitamines en mineralen. Zeewier is licht verteerbaar, laag in vet en rijk aan eiwitten.

Terwijl andere planten uit de zee voedzaam zijn voor honden, bevat zeewier 60 verschillende mineralen en vitamines en 21 aminozuren, waardoor het een geweldig ingrediënt is om in hondenvoer te hebben.

De mineralen en vitamines in zeewier zijn op een aantal  manieren gunstig voor je harige vriend:

 • Reguleert de klieractiviteit in de schildklier, hypofyse en bijnieren
 • Helpt ontstekingen en jeuk te verminderen, dus het is nuttig voor honden met huidallergieën
 • Bevat 21 aminozuren en is voor 25% eiwit. Eiwit is nodig om spiergroei en weefselontwikkeling te behouden
 • Het jodiumgehalte helpt bij de schildklierfunctie. Dit versnelt gewichtsverlies en metabolisme.
 • Licht verteerbaar met een hoog vezelgehalte
 • Alginezuur vermindert tandsteenopbouw en tandplak
 • Van nature rijk aan jodium, een belangrijke voedingsstof die nodig is voor de klierfunctie, biedt het ondersteuning aan de schildklier, hypofyse en vooral de bijnier.
 • Zeewier is een rijke bron van vitamine A, B12, C en E. Het bevat ook ijzer en andere sporenelementen zoals calcium, kalium en boor.
 • Zeewier verbetert een gezonde spijsvertering door op te treden als een prebioticum en de darm microbiële populatie te moduleren en voedingsvezels te leveren die de groei, diversiteit en activiteit van nuttige bacteriën ondersteunen en tegelijkertijd pathogenen verminderen.
 • Ongeveer 70% van het immuunsysteem van een hond bevindt zich in het maagdarmkanaal en zeewier levert een directe bijdrage aan een sterke immuunrespons en draagt ook bij aan de controle tegen negatieve bacteriën.
 • Bioactieve moleculen in de zeewier helpen de schadelijke effecten van stress te verminderen en beschermen de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het in evenwicht brengen van het metabolisme of te wel de snelheid van de stofwisseling. Dit helpt het huisdier ook om de temperatuur beter te reguleren en vermindert de kans op het ontwikkelen van hitte gerelateerde ziekten.

De combinatie van oplosbare vezels, calcium, kalium, ijzer, boor en vitamine A, B12, C en E werken allemaal samen om deze voordelen te bieden.

Klik hier voor onze lijn supplementen

Pas op voor wild zeewier

Hoewel zoveel van de in de handel verkrijgbare vormen van zeewier, waaronder vers, gedroogd, capsules en andere supplementen als veilig voor uw Hond worden beschouwd, is wild zeewier een ander verhaal. Het is niet zozeer dat het zeewier dat je door de zon op het strand uitgedroogd vindt, op zichzelf giftig is. In plaats daarvan is het omdat het zeewier op natuurlijke wijze is uitgedroogd. Dit zorgt ervoor dat het zeewier krimpt, maar zodra uw hond het eet, zal het zich aanzienlijk uitbreiden in zijn maag en spijsverteringsstelsel. Dit kan leiden tot blokkades die fataal kunnen blijken te zijn. Daarom geen gedroogd zeewier van het strand (Wild zeewier )meenemen of je hond laten eten.