Menu

Mijn hond wil de snack niet meer, wat nu?

Mijn hond weigert de snack…

Een vreemd moment voor iedere honden-eigenaar, uit het niets hoeft je viervoeter een natuurlijke hondensnack niet meer. Vooral als je hond deze snack voorheen wel lekker vond, is dit ineens ‘gek’. Het is logisch dat je je snel zorgen maakt, er zijn namelijk meerdere redenen waarom honden snacks weigeren. In dit blog bespreken we de mogelijke oorzaken, en leggen we uit wat je zou kunnen doen!

Allereerst de oorzaken:

Verandering in smaak of textuur
Bij honden, net als bij mensen, kunnen voorkeuren veranderen. Een snack die je hond eerst heerlijk vond, kan na verloop van tijd minder aantrekkelijk worden.
Verzadiging
Het is ook mogelijk dat je hond simpelweg vol is of te vaak dezelfde snack heeft gehad. Net zoals wij niet elke dag hetzelfde willen eten, kunnen honden ook een voorkeur ontwikkelen voor variatie in hun dieet.
Psychologische of omgevingsfactoren
Stress en omgevingsfactoren kunnen een grote rol spelen in het eetgedrag van je hond. Een gestreste hond kan minder eetlust hebben of ander eetgedrag vertonen.
Gezondheidsproblemen
Het liefst ga je hier nooit vanuit maar als je hond plotseling zijn snacks weigert, kan dit een teken zijn van gezondheidsproblemen. Kauwen kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn bij honden met tand- of tandvleesproblemen. Ook kan een gebrek aan eetlust een symptoom zijn van een onderliggende ziekte.
Voedingsvoorkeuren
Heb je jouw hond voor het eerst een bepaalde snack aangeboden en weigert je hond? Bedenk dan dat werkelijk iedere hond anders is. Wat de ene hond lekker vindt, kan de andere hond helemaal niet aanspreken. Smaken verschillen nu eenmaal.

Oplossingen als je hond een snack weigert:

Variatie in geur en hardheid
Afwisseling is belangrijk. Probeer verschillende soorten snacks aan te bieden, zowel harde als zachte. Dit zorgt niet alleen voor variatie in smaak en textuur, maar het houdt het ook interessant voor jouw hond. Een simpele truc is bijvoorbeeld om de snack, zoals kophuid, even in lauwwarm water te weken. Dit zorgt voor een andere geur en textuur, die je hond misschien wel interessant vindt.
Bied andere snacks aan
Als je hond zijn snack blijft weigeren, bied dan iets anders aan. Probeer verschillende soorten snacks totdat je ontdekt wat jouw hond lekker vindt. Is het lastig om te achterhalen welke snacks bij jouw hond passen? Probeer onze snackfinder om een selectie passende snacks voor jouw honden te vinden.
Houd gezondheidsproblemen in de gaten
Als je vermoedt dat gezondheidsproblemen de oorzaak zijn van het weigeren van snacks, raadpleeg dan altijd een dierenarts. Een professionele check-up kan eventuele problemen aan het licht brengen en zorgen voor een passende behandeling.

Dogbite produceert gezonde en natuurlijk gedroogde hondensnacks voor elke hond! In ons assortiment vind je ook hypoallergene hondensnacks en caloriearme hondensnacks.

Heb je verder nog vragen over onze producten of kunnen we je ergens mee helpen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag 🙂